• شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ -
  • 23 November 2024

  • شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ -
  • 23 November 2024
با خودیاری کم‌نظیر مردم در روستای ننیز رابر انجام شد؛

کلنگ‌زنی بزرگترین طرح انتقال آب روستایی کرمان

به همت اهالی سه روستای ننیز علیا ، ننیز سفلی و موسی آباد، کلنگ احیای آب نهر کبیر این منطقه به عنوان بزرگترین طرح انتقال آب روستایی استان کرمان به زمین زده شد...

بر اساس این گزارش، آیین کلنگ‌زنی احیای آب نهر کبیر ننیز به همت اهالی این روستاها و با حضور نماینده مردم شهرستان‌های بافت، رابروارزوئیه درمجلس ،امام جمعه، فرماندار و جمعی از مسئولان شهرستان رابر برگزار شد.
حسن امیری مدیر این طرح در حاشیه آیین کلنگ‌زنی، گفت: این پروژه به طول ۱۳ونیم کیلومتر برای حداقل ۷روستا که ۳روستای آن جامعه هدف اصلی است و به منظور جلوگیری از هدر رفت آب به صورت آبیاری غیر سنتی دردستورکار قرار گرفته است.
امیری با اشاره به اینکه مهمترین مشکلات شهرستان‌ رابر و روستاهای این شهرستان مساله آب است، بیان کرد: این در حالی است که براساس آمار ۶۳درصد جمعیت شهرستان رابر به شغل کشاورزی مشغول هستند و کم آبی و خشکسالی‌های اخیر باعث شده که سطح درآمد مردم در این منطقه به شدت کاهش پیداکند.
 وی تصریح کرد: ما دنبال این هستیم که با حرکتی جهادی و مردمی برای اولین بار دراین شهرستان، این پروژه بزرگ را رقم بزنیم.
امیری افزود: فاز اول طرح، به طول یک ونیم کیلومتر با اعتباری بالغ بر۱میلیارد تومان با همت و مشارکت مردم شروع شده وامیدواریم که حداکثر دریک بازه زمانی سه‌ساله این پروژه را به عنوان پروژه‌ای نمونه درسطح ملی به اتمام برسانیم وکمک موثری به تولید،اشتغال و کشاورزی منطقه از طریق اجرای این طرح صورت گیرد. .
امیری در پایان، هدف اصلی این پروژه را از بن بست درآوردن کشاورزی منطقه با توجه به خشکسالی‌های اخیر ورشد و شکوفایی کشاورزی روستایی شهرستان رابر عنوان کرد.

نوبت مشارکت موثر دولت و جهاد کشاورزی است
این گزارش می‌افزاید: در حالی که هر روز ابعاد تازه‌ای از خشکسالی در جای جای استان کرمان آشکار می شود و خود را در قالب نابودی کشاورزی، از دست رفتن  فرصت‌های شغلی و مهاجرت گسترده روستاییان به مرکز استان، نشان می‌دهد،اجرای طرح انتقال آب به روستاهای یادشده که با خودیاری مردمی کلید خورده، امیدواری‌های تازه ای به نجات روستاهای استان از متروکه شدن  پدید آورده تا جایی که می توان این طرح را به عنوان الگویی از توسعه روستایی برپایه مشارکت مردمی و ظرفیت تخصصی نیروهای پرورش یافته در دامان همین روستاها به سطح ملی معرفی و روستای ننیز رابر را به عنوان پیشگام و پایلوت اجرای چنین طرح‌هایی در نظر گرفت.
روی دیگر این سکه اما انتظاری است که مردم در شهرستان رابر از مدیران ارشد استان، استاندار کرمان و رییس سازمان جهاد کشاورزی استان دارند که در تناسب با مشارکت کم‌نظیر و مثال‌زدنی اهالی این روستاها، پای کارآمده و با پشتیبانی خود، اجرای این طرح توسعه‌ای را شتاب ببخشند.

 
لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/3964
اخبار مرتبط
نظرات شما